Deel dit bericht!

Wat kost een boudoir shoot?

De gemiddelde kosten voor een boudoirfotograaf zijn zo rond de 150 euro per uur. De kosten van boudoir is ook afhankelijk zijn van de locatie, de duur en in het geval er extra’s bijgeboekt worden. Doorgaans is de investering in het doen van een boudoir fotoshoot rond de 350 en 500 euro.

Boudoirfotografie legt jou vast in een intieme omgeving, met verschillende outfits. De term boudoirfotografie, die vaak in zwart-wit wordt gefotografeerd, roept associaties op met lingerie, hakken, parels en pikante parfumreclames. Het mooie van boudoirfotografie is dat je schoonheid naar voren komt, maar nooit onthullender is dan je zelf wilt.  Sommige mensen kiezen ervoor lingerie of verleidelijke kleding te dragen. Anderen benadrukken contouren van het lichaam met zijdeachtige lakens.

Je kunt kiezen om boudoirfoto’s te laten maken voor je plezier, om te vieren hoe je schoonheid en lichaam op dat moment is. Je kunt ze maken alleen voor jezelf of als bijzonder cadeau voor die speciale persoon in je leven. Misschien wil je een romantische fotoshoot met je partner ter ere van een belangrijke gebeurtenis of om je liefde te vieren. Of zelfs een boudoir-feestje organiseren met een groep vriendinnen om de laatste dagen als vrijgezel te vieren.

Locatie is mede prijsbepalend

Boudoirfoto’s kunnen worden gemaakt in een fotostudio, buiten, bij je thuis of op een speciale locatie – zoals een glamoureuze hotelkamer. De kosten voor een boudoir shoot kunnen hoger uitvallen als de fotograaf naar de door jullie gekozen locatie moet reizen. Dit vanwege het extra werk dat het vervoer van foto- en lichtapparatuur met zich meebrengt en de extra tijd die nodig is voor het opstellen en afbreken. Een belangrijke factor voor de kosten van boudoir fotografie is de duur van de fotosessie. Een andere factor is het aantal geretoucheerde foto’s dat je aan het eind wilt hebben. De kosten kunnen oplopen met het aantal “looks” dat je gefotografeerd wilt hebben – inclusief verschillende outfits of settings en haar- en make-upservices. Niet alle boudoirfoto’s zien er hetzelfde uit, dus je kunt de fotografische stijl aanvragen die het beste bij je (of je alter ego) past. Veel gevraagde fotografische stijlen zijn glamoureus, pinup, fine art, natuurlijk en romantisch.

exclusive-boudoir-fotoshoot-limburg-locatie-hotelkamer

Pakketten voor boudoirfotografie

Over het algemeen wordt boudoirfotografie verkocht als een pakketdienst. Het pakket omvat de kosten van een boudoirsessie die een bepaalde tijd duurt, een afgesproken aantal geretoucheerde foto’s en digitale beelden. En eventuele extra elementen zoals kledingwissels, decorwissels of haar- en make-updiensten. De meeste boudoirfotografen hanteren prijzen die de hoeveelheid tijd en werk weerspiegelen die de fotograaf nodig heeft om de diensten en de uiteindelijke foto’s te leveren. Andere factoren die van invloed zijn op de pakketprijs is de regio waar de fotograaf werkt en de ervaring.

Tijd

De lengte van de fotosessie is een van de grootste factoren in de kosten van boudoirfotografie. Hoe langer de fotosessie, hoe hoger het tarief. En de tijd zit niet alleen in de fotoshoot zelf. Bij Exclusive Boudoir zijn we al vooraf aan de fotoshoot met onze klant bezig. Een opsomming wat er bij een Boudoir Beleving komt kijken:

  • Telefonisch overleg voorafgaand aan de sessie (30 minuten).
  • E-mails/berichten over en weer voorafgaand aan de sessie (2-4 uur).
  • Voorbereiding/set-up tijd voor de fotoshoot (1 uur).
  • Inpakken/opruimen na de fotosessie (1 uur).
  • Haar, make-up en het maken van de foto’s (3-4 uur).
  • Nabewerking foto’s en retoucheren (8-10 uur).
  • Album en afdrukken – ontwerp, bestelling, kwaliteitscontrole (1-2 uur).

Zo zie je dat er heel wat bij komt kijken bij het doen van een Boudoir fotoshoot. Gemiddeld besteden we minimaal 16-20 uur per klant per fotoshoot. Door het bieden van kwaliteit bij elke fotoshoot is hier ook de investering naar.

Aantal foto’s

Meer foto’s staat altijd gelijk aan meer plezier, maar het kan ook een hogere prijs betekenen. Het aantal geretoucheerde foto’s in een boudoirfotografie pakket is vaak de tweede grootste bepalende factor voor de totale kosten. Doorgaans bieden fotografen pakketten aan waar je kunt kiezen wat bij je past. De ene pakket heeft meer foto’s, of een album. Hoe meer tijd de fotograaf besteedt aan het bewerken van foto’s of hoe meer foto’s je wilt, hoe hoger de kosten zullen zijn. Vaak besteedt de fotograaf veel meer tijd aan de nabewerking, het perfectioneren van de foto’s, dan aan de fotoshoot zelf.

Setting van de fotoshoot

De setting die je kiest voor je boudoirfoto’s speelt een grote rol in de uiteindelijke look en feel van de foto’s. Sommige boudoirfotografen bieden rekwisieten en opstellingen aan als onderdeel van hun pakketaanbiedingen. Andere bieden dit aan in de vorm van locatie fotoshoots. Over het algemeen geldt: hoe meer settings, hoe meer werk er nodig is om de settings tijden de fotoshoot te veranderen. Hoe hoger de totale kosten van een boudoir fotoshoot.

exclusive-boudoir-fotoshoot-limburg-make-up

Kleding wissel

Een leuk deel van een fotoshoot zijn de kleding wissels. Elke outfit kan een andere stemming of persoonlijkheid uitstralen. Misschien wil je een zwart leren jasje en een zwarte panty dragen voor de ene set foto’s en vervolgens je favoriete zijdezachte rode negligé aantrekken voor de tweede set. Het wisselen van outfit kan een verandering van belichting vereisen en gaat vaak gepaard met een verandering van achtergrond, wat allemaal meer tijd in beslag neemt en meer werk van de professional vereist. Sommige fotografen beperken het aantal toegestane outfitwissels per fotoshoot. Andere boudoirfotografen kunnen extra kosten in rekening brengen voor elke outfitwissel buiten wat in het pakket is vastgelegd.

Haar en make-up

Natuurlijk wil je er prachtig uitzien op je boudoirfoto’s. Sommige mensen laten liever hun natuurlijke schoonheid stralen, anderen willen professionele make-up en hairstyling. Als je je make-up professioneel laat doen, komen je gelaatstrekken het best tot hun recht tijdens de fotoshoot. Contouren en strategisch geschilderde lippen en ogen laten je gelaatstrekken spreken. Professionele make-up en haarstyling geven je ook een extra duwtje in de rug voor je zelfverzekerdheid. Als je geen professionele haar- en make-upspecialist hebt met wie je graag werkt, werken veel boudoirfotografen samen met professionals om deze service aan te bieden.

De kosten voor haar en make-up zijn meestal inbegrepen in de prijs van de duurdere boudoirfotografie-pakketten. Maar als je het apart boekt, kunnen de kosten voor haar en make-up samen gemiddeld rond de 100 euro liggen.