Deel Dit Bericht!

Een boudoir bruidslingerie fotoshoot, wat kan ik er bij verwachten?

Als professionals hebben we snel door wat de huidige “trend” is in de boudoir / lingerie foto industrie als we ze zien.

Wat nu steeds meer voorkomt tegenwoordig is Boudoir fotografie of bruidslingerie fotoshoot, het soort fotografie waar je als toekomstige bruid (in deze context) een professionele fotoshoot doet in je mooie bruidslingerie, waarvan je het eindresultaat als een cadeau geeft aan je bruidegom.

Wat kun je nu verwachten van een boudoir bruidslingerie fotoshoot?

Er zijn toch aardig wat fotograferen die boudoir en lingerie fotoshoots doen. Onze studio is op dit moment een van de specialisten in boudoir fotografie in Nederland, in Limburg om precies te zijn. Er zijn veel fotograferen die mooie foto’s maken, maar wij hebben ten doel om de autoriteit te worden op het gebied van boudoir en lingerie fotoshoots. We gaan steeds verder in de professionalisering en mogelijkheden, daarbij lettend op de nieuwste trends en ontwikkeling op boudoir en fotografie gebied.

Het is logisch dat je in begin wat zenuwachtig bent, je neemt toch maar even deze stap en het voelt aan alsof je (wellicht) buiten je comfort zone stapt, op een vreemde, intieme manier. Dat is heel begrijpelijk. We zullen uitleggen wat er allemaal gebeurt en wat je kunt verwachten van zo’n shoot. We zijn ervan overtuigd dat als je dit hebt gelezen je in ieder geval een stap verder bent om te overwegen een boudoir shoot te doen.

Wat betreft voorbereiding, je hoeft absoluut niet jezelf uit te hongeren om deze shoot te doen. Blijf vooral jezelf! Het is geen bij daglicht professionele modellen fotoshoot en zo moet je het ook niet zien. Je kunt wel misschien proberen te voorkomen dat je duidelijke zonnebrand / bruiningsstrepen hebt. Photoshop kan veel, maar je kunt ons dat werk besparen zodat we kunnen focussen op finishing touches, dat jouw foto’s net dat beetje boost geeft.

Het eerst wat je zult merken is dat de studio lekker aangenaam warm is, dat mag dan ook wel, omdat je straks in je lingerie voor de camera staat. Het zal dan ook eerder te warm worden in de studio dan te koud. Maar omdat jij het minste aanhebt, zal jij er het minste last van hebben. De fotografen en visagie merken dat het eerst.

Het tweede wat je op zal vallen is: ja, je kunt voldoende drinken of genieten van knabbels. Af en toe heb je ook even een pauze nodig tussendoor. Houd je van champagne of rosé, laat het even weten. Het is jouw verwen moment!

Het derde wat je zult merken is dat het meest belangrijke is, dat je helemaal relax bent bij de shoot. Eerst kijken we wat je hebt meegenomen en bespreken met je welke sets goed gaan werken in combinatie met visagie, vervolgens bespreken we je wensen. Je gaat de visagie in en bent na een poosje klaar om te shooten. De fotografen doen hun werk, het is hun ding en vinden het belangrijk dat je je helemaal op je gemak voelt. We helpen je met poses en leggen je ook onze werkwijze uit. Heb je nog wat moeite en ben je wat zenuwachtig, geen probleem. We gaan dan even gezellig zitten, drankje erbij en kletsen gewoon wat. In no-time voel je je comfortabel en kun je lekker verder. Je zult merken dat een paar minuten geleden waren we nog vreemden voor je, hoe snel alles gewoon normaal aanvoelt.

En ja, de -op locatie- visagiste is in de prijs inbegrepen. Ze is geweldig en heel on-going. Veel ervaring heeft ze met professionele modellenbureaus, dus ze heeft ook veel verstand van modestijlen. Niet te vergeten dat ze ook jaren heeft gewerkt voor TV, voor de bekende talentenshows heeft ze de aanstormende artiesten geprepareerd voordat ze op de tv verschenen. Met andere woorden, ze weet hoe make-up zich gedraagt en uit voor de camera. Het is net een tikkeltje anders dan make-up als je op stap gaat. Zij kan ook basis haarstyling doen, bijvoorbeeld een krul zetten. Je kunt er ook voor kiezen om een kapper/hairstylist erbij te boeken.

De grootste “oh wat fijn is dat”, is dat bij elke set poses die je doet er altijd wel iemand is die je zegt: leg je arm eens zo, draai je been naar buiten, kijk eens die kant op. Want als je dit zelf niet dagelijks doet, dan is de kans groot dat je na 2 poses waarschijnlijk snel terugvalt in het girly spring in het veld poses dat je niet echt kunt labelen als boudoir lingerie poseren. Het zal je een hoop zelfvertrouwen geven als je ziet wat het resultaat is. Het kan natuurlijk nooit kwaad als je van te voeren wat inspiratie opdoet op internet. Pinterest is een hele goed bron daarvoor.

Je zult een serie poses doen, die van staand beginnen tot op een matras met allerlei dekens. Als je zelf nog accessoires meeneemt, dan kunnen we die ook gebruiken in de shoots. We hebben een witte achtergrond en een zwarte. En jij hebt natuurlijk ook je verschillende sets van kleding. Afhankelijk van de pakketten kun je meerdere malen omkleden.

Over het algemeen is het gewoon leuk om te doen. Je hebt natuurlijk een goede reden om te shoppen en je krijgt (na de bewerking) een mooie serie met foto’s die je prachtig zult vinden. Je kunt ervoor kiezen om de shoot alleen te doen. Allee aandacht is alleen voor jou, maar je kunt er ook voor kiezen om de shoot met vriendinnen te doen. Het resultaat is een kick-ass cadeau voor je bruidegom. Het is gewoon leuk om dingen te doen die je normaal gezien nooit zou doen, voelen wat je normaal nooit zou voelen en -dat kunnen we met gerust hart zeggen- je laten uitzien zoals je nog nooit hebt uitgezien. Het resultaat is eigenlijk dan ook een cadeau voor jou zelf.

Het is goed dat je ons hebt gevonden. Het is belangrijk dat je een team hebt waar je je op je gemakt voelt. Niet bij een of ander persoon op een zolderkamertje. Er bestaan heel wat ongure typisch in deze business, dus fijn dat je bij de juiste plek kijkt om dit te gaan doen. Je bent hier met een team van professionals die zeker weten wat ze doen. Dus wat heb je te verliezen, je boudoir reis start hier.