Deel Dit Bericht!

Wat is boudoir en waar komt die naam nu vandaan?

De originele definitie van boudoir is: (uit het Frans, afgeleid van bouder, dat pruilen betekent) letterlijk een pruilkamer, maar was een – in de achttiende eeuw vooral in Frankrijk populair – meestal elegant ingericht vertrek, waarin de vrouw des huizes zich kon terugtrekken. Bron: wikipedia

Tegenwoordig wordt deze term meer gebruikt in de fotografie en fashionwereld als een fotoshoot van een damesmodel met elegante lingerie. Deze fotoshoot wordt steeds populairder, mede te meer omdat de vrouw van vandaag op verschillende momenten van haar leven zichzelf wenst vast wil laten leggen op de foto.

Reden hiervoor is, dat we tegenwoordig steeds meer foto’s van onszelf maken nu social media een onderdeel van ons bestaan is geworden. Echter, soms wil je gewoon als vrouw eens tijd voor jezelf (als je kinderen hebt: even geen moeder zijn), je sexy voelen of je wilt je partner eens verrassen met een aantal mooie foto’s van jezelf.

“The empowerment of women”

Boudoir omvat dus meer dan alleen sexy foto’s maken. In het Engels omschrijven ze het zo mooi als the Empowerment of Women, je voelt zelf al wat dit betekent, ironisch genoeg krijgt Google dit niet dekkend vertaald naar het Nederlands. Het is dus echt een gevoel.