Boudoir fotoshoot op locatie

Je denkt eraan om een boudoir fotoshoot te doen. Geweldig! Maar nu de vraag, ga je die in een fotostudio doen of ben je toch aan het denken aan een andere locatie.
Doorgaans kan je deze fotoshoot in een studio doen, zeker als je nieuw bent met dit type fotoshoot. De fotograaf is helemaal thuis in zijn eigen studio en alle licht en camera apparatuur staat binnen handbereik. Maar misschien denk je toch aan een andere locatie? Ook dat is zeker mogelijk bij Exclusive Boudoir. Welke locaties kun je overwegen en wat zijn de voor- en nadelen van deze locaties. We zetten er een aantal op een rij.

Waar kan je boudoirfoto’s maken zonder studio?

  • In je eigen huis
  • Bij een vriendin
  • In een hotelkamer
  • Bij een AirBnB
  • In een yoga-, dans-, of kunststudio
  • In een privé wellness

Een boudoir fotoshoot op locatie is dus zeker een optie. Laten we elk van deze opties eens nader bekijken en zien of ze voor jou zouden kunnen werken.

In je eigen huis

Het is een leuke optie om de fotoshoot bij je thuis te doen. Heb je de ruimte of mooie plekken in huis dan is het zeker een aanrader. Je zult je ook meer op je gemak voelen want het is je eigen stekje. Bespreek het met ons en het doorsturen van foto’s van de ruimtes of het plannen van een bezoek zodat wij de locatie kunnen bekijken is zeker een optie.

Voordeel is dat je je lekker op je gemak voelt, je hele garderobe tot je beschikking hebt en het tijd en moeite spaart al je spullen mee te nemen naar de fotostudio of een andere locatie. Er zijn geen extra kosten aan het huren van een hotelkamer.

Een geschikte kamer hoeft niet altijd de slaapkamer te zijn. Zo kan je op verschillende plekken in huis een mooie achtergrond vinden, een mooi raam met lange witte gordijnen of een mooie ligstoel of bank kan een mooi accessoire zijn. Je hebt niet veel meubels nodig om boudoirfoto’s te maken.

Natuurlijk moet je dingen plannen als er andere familieleden of kinderen wonen. Ook een beetje de ruimtes opruimen of de vloeren poetsen is wel handig. Dus dat kan wel een nadeel zijn ten opzichte van een hotelkamer of studio. Het scheelt ook voor de fotograaf veel als een mooie hardhouten vloer blinkt en niet in de nabewerking gepoetst moet worden.

Bij een vriendin

Heb je zelf thuis niet de perfecte ruimte voor de fotoshoot, misschien heb je een vriendin die een mooi huis heeft en kan je haar vragen. Wellicht kan je de fotoshoot combineren en vind ze het zelfs leuk om gezellig als vriendinnen deze fotoshoot te doen.

Als je je niet comfortable voelt om in haar of hun slaapkamer op het bed foto’s te maken kan je eventueel je eigen beddengoed en kussens meenemen. Zo voelt het toch wat meer eigen aan. En zoals al eerder aangegeven, het is niet altijd nodig om een bed te gebruiken bij de boudoir fotoshoot op locatie. Als ze bijzondere meubels heeft of een erker met mooi licht of wel die hardhouten vloer die nog mooi glanst! De reflectie van het licht op de vloer en jij met een mooie s-pose ervoor zal een plaatje worden.

Boudoir in een hotelkamer of suite

Een hotelkamer boeken is een prima optie. Er zijn meestal genoeg mogelijkheden om uit te kiezen als je ergens in de buurt van een stad woont. Of wellicht maak je er een uitje van. De inrichting van de kamer moet je aanspreken, gelukkig kan je online al de kamers bekijken en kan je zo een keuze maken.

Zorg ervoor dat het bed vrij dicht bij het raam staat, zodat er licht op valt en het niet in een donkere hoek staat. Het mooie van hotelkamers is dat ze bijna altijd twee sets gordijnen hebben – een doorschijnende (wat geweldig is voor het verzachten van zonlicht) en de andere voor verduistering.

Zorg ervoor dat de kamer niet te klein is. Bedenk dat de fotograaf, licht assistent en visagiste ook nog erbij moeten, naast camera en licht apparatuur. In ieder geval, als er een raam en bed is, dan komt het wel goed.

Het enige nadeel van een hotel zijn de check-in en check-out tijden. De meeste hotels hebben een check-in tijd van later in de middag uur en een check-out tijd rond 11.00 uur. Als ze volgeboekt zijn, is de kans kleiner dat je eerder de kamer in kunt. Houd hier rekening mee, zeker ook als je nog visagie vooraf aan de fotoshoot hebt.

Fotoshoot in een Airbnb

Het huren van een Airbnb is zeker een goed alternatief op het boeken van een hotelkamer. Probeer dan wel het hele huis te huren. Zo weet je dat je privacy hebt in plaats van een een gedeelde ruimte en is er ook doorgaans genoeg ruimte om met het hele team de fotoshoot te doen.

Een boudoirshoot vereist privacy voor zowel jezelf als voor de aanwezigen en het huren van een gedeelte waar ook andere kunnen komen geeft niet een fijn gevoel.

Het mooie van Airbnb net als bij een hotelkamer, is dat je online kunt kijken en zo de ideale plek kunt zoeken. Doordat het vaak ruime woningen zijn, zijn er ook veel verschillende ruimtes en belichting om geweldige foto’s te maken.

In een yoga-, dans-, of kunststudio

Een andere mogelijkheid is het bekijken van de plaatselijke yoga-, dans- en kunststudio. Klink misschien raar maar de ruimtes zijn vaak open en met lange gordijnen waar het daglicht binnenkomt. Hierbij zijn mogelijkheden om eventueel met een opblaasbed een boudoir setting te maken. Is het een speciale ruimte die je aanspreekt dan is dit zeker een optie om te overwegen.

Poses waarbij je naast het raam staat, op de grond ligt, tegen de muur zit zijn allemaal foto momenten  waarvoor je helemaal geen meubels nodig hebt, dus laat je niet tegenhouden door het feit dat er geen slaapkamer met een echt bed in staat.

In een privé wellness

Tot slot is een prive wellness een bijzonder alternatief op een hotelkamer. Vaak hebben deze wellnessen een slaapkamer zeker als er overnachting mogelijk is. Daarnaast zijn ze mooi ingericht en kan je foto’s in een bubbelbad of aan een zwembad rand net even andere foto’s geven dan in een hotelkamer.

Het is dan ook een kwestie van smaak. Voordeel is dat als je een prive wellness boekt, je na de fotoschoot lekker kan blijven relaxen. En er wellicht een romantisch uitje van maakt met je partner.

Boudoir fotoshoot op locatie

Zoals je ziet, zijn er genoeg mogelijkheden om op verschillende locaties de boudoir fotoshoot te doen. Voor elk wat wils. Waar verras jij ons mee? Laat het ons weten en boek je boudoirfotoshoot vandaag nog!